На лоні чарівної природи

2012-09-28

Що може бути прекраснішим за спілкування з природою? Хто не хоче насолодитися свіжістю і красою довкілля? А це можливо лише при безпосередньому перебуванні на її лоні.

Уже стало традицією у Щербанівській ЗОШ І-ІІІ ст. ім. М.М.Рябошапки проводити восени туристично-екологічні походи. Цьогорічний похід був захоплюючим, цікавим, повчальним.

Зранку діти вишикувалися на загальношкільній лінійці. Прозвучали вітальні слова з уст заступника директора школи з навчально-виховної роботи Самориги В.Г., заступника директора з виховної роботи Воропай Л. Б. Учні школи, налаштовані святково (адже спілкування з природою – це свято), вирушили до лісу. Звучали пісні, класи перегукувалися кричалками. У лісі кожен загін облаштував своє містечко, при цьому не завдаючи ніякої шкоди природі. У номінації «Затишок» найкращими стали учні 10 класу. Спортивні змагання виявили найспритніших: команди 6, 11 класів. Конкурс ерудитів показав, що учні мають неабиякі знання з туризму, а найкращі – учні 9 класу. А який похід без казана смачної каші, звареної на вогнищі? Члени журі смакували приготовленими стравами, а естетичне оформлення блюда показало неабияку фантазію і оригінальність юних туристів. Ой, як важко було визначити переможця у цій номінації! Рівних наймолодшим учасникам туристичного походу, п’ятикласникам, у приготуванні каші не було. Перемога за ними! Цікавим, захоплюючим був конкурс «Шукачі скарбів». Члени команд, взявши до рук компаси, відправилися шукати скарби. Найкращими виявилися шукачі 7 класу.

Змагання закінчилися. Перебуваючи на лоні природи, учні були спостережливими: то запримітили якийсь дивовижний кущ, то прислухались до шамотіння дерев, які похитував легенький вітерець, то серед галявини вгледіли корягу, схожу на казкове чудовисько.

/Files/images/DSCF0796.JPGПоверталися додому всі задоволені, хоч зморені. Позмагавшись, насолодившись красою, ми ще більше зрозуміли, що треба всім серцем сприймати навколишню красу і оберігати її, дбати, щоб ніколи не змовкав пташиний хор, щоб вічно шуміли над нами крислаті дуби, велетні-клени, зелені красуні-сосни.

Тож давайте берегти красу навколишнього світу, частіше спілкуватися з природою!

Мукомел Інна юний кореспондент Щербанівської ЗОШ І-ІІІ ст.ім.М.М.Рябошапки

Кiлькiсть переглядiв: 154

Коментарi