Правильний вибір залежить від тебе!

2012-09-27

Школа – маленька держава-республіка. Вона має свій виконавчий орган – учнівське самоврядування. Саме самоврядування має допомогти у організації шкільного життя.

Учнівське самоврядування надає можливість учням самостійно організувати шкільне життя, робить позакласну роботу цікавою, а навчання – більш ефективним. Воно уособлює демократичну та самодіяльну атмосферу, захищає й забезпечує права всіх учасників колективу, сприяє формуванню у них громадянськості, організаторських якостей, допомагає педагогічному колективу в проведенні різноманітних заходів, виступає їх ініціатором. Загалом учнівське самоврядування є незамінним помічником педагогів у навчально-виховному процесі.

У Щербанівській ЗОШ І-ІІІ ст. ім. М.М.Рябошапки вибори голови учнівського самоврядування – це завжди свято шкільної родини. У цьому навчальному році пройшли вони під девізом „Правильний вибір залежить від тебе!”. Дійсно так: від кожного з нас, учнів школи, залежить вибір людини, яка зможе підняти його на вищий рівень і створить сприятливі умови для роботи кожного учня.

/Files/images/під час виборів.JPGУ кандидати голови учнівського комітету балатувалися дві учениці: учениця 10 класу Мукомел Інна та учениця 9 класу Умудова Аліна. Дівчата провели передвиборчу агітацію серед учнів школи, познайомили класні колективи з програмами своїх дій, підготували агітаційні листки.

Заздалегідь члени виборчої комісії на чолі з її головою Лєшуковою Марією повідомили учнів про правила голосування та роздали кожному учневі запрошення для участі у голосуванні.

У день виборів у шкільному вестибюлі людно. Тут все як у дорослих: виборча комісія, кабінка для голосування, скринька, спостерігачі. Голосування розпочалося. Учні та вчителі впродовж дня підходили до членів виборчої комісії, отримували бюлетені для голосування, йшли до таємної кабіни, обирали кандидата, свій бюлетень кидали у скриньку для голосування. Дуже приємно, що учні та вчителі не оминули цю важливу подію, а навпаки, активно прийняли участь у виборах.

Наступного дня у шкільному фойє відбулася урочиста загальношкільна лінійка, де було оголошено, що головою учнівського самоврядування стала учениця 10 класу Мукомел Інна, за яку проголосувало 87 виборців. На лінійці Мукомел Інні, за давньою традицією, було передано перехідний символ лідерства – Дерево успіху, яке буде підбадьорювати та надавати сили на нові досягнення.

Хочеться сказати слова подяки та велике спасибі педагогу-організатору Никончук Оксані Володимирівні та заступнику директора школи з виховної роботи Воропай Лілії Борисівні, завдяки чиїй наполегливій праці було організовано справжні учнівські вибори.

Бажаємо Мукомел Інні нових досягнень у роботі шкільного самоврядування. Ми віримо в тебе і твій успіх. а відтак, і в успіх шкільного самоврядування, яке готує до суспільного життя майбутнього громадянина нашої країни. Савчина Ольга юний кореспондент Щербанівської ЗОШ І – ІІІ ст. ім. М. М. Рябошапки

Кiлькiсть переглядiв: 128

Коментарi