Цікава подорож

2012-05-30

Ось вже закінчилося навчання, і настала найулюбленіша пора кожного учня – літо. І, як завжди, влітку хочеться лише одного – відпочивати.

На базі нашої школи з початком канікул розпочав свою роботу пришкільний відпочинковий табір «Веселка». Кожного табірного дня на нас чекає ранкова зарядка, неймовірно смачні сніданок та обід, цікаві екскурсії і захоплюючі заходи.

Найбільше ми чекаємо на екскурсії, адже це не лише час, коли можна відпочити, це і час, коли можна дізнатися багато нового та цікавого для себе. Так, 30 травня члени загонів «Смайл» та «Молодь», смачно поснідавши у шкільній їдальні, вирушили в дорогу. Наша путь пролягла до міста Миколаїв.

/Files/images/команда дівчат.JPGЗ бадьорим настроєм ми прийшли до пейнтклубу «ТТ». Господарі радо нас зустріли і повели одягати спеціальну екіпіровку. Одягнувши захисні жилети та шоломи, ми розділилися на 6 бойових команд: «Акули», «Сталь», «Тигри», «Чорний пістолет», «Піраньї», «Хижаки». Ознайомившись з правилами безпеки, перші дві команди озброїлися і пішли на імпровізоване поле бою. Правила у пейнтболі досить прості: потрібно, щоб хоча б один гравець з команди зі своєї частини поля добіг до прапора, який знаходиться в кінці поля команди-суперниці, при цьому ні разу не поранившись. Хтось, мабуть, думає, що це зробити легко, але він помиляється. Не так уже й легко пробігти непоміченим на ворожу сторону, адже із-за кожної схованки за тобою слідкують.

У фінал потрапили дві команди: «Тигри» та «Хижаки». У запеклій боротьбі перемогли «Тигри». Переможцям господарі подарували безкоштовний сертифікат на отримання 200 куль для пейнтболу. Ми всі отримали величезний заряд настрою та адреналіну.

/Files/images/музей (1).JPGКрім пейнтболклубу ми завітали і до музею суднобудування і флоту. У першій залі ми дізналися про розвиток суднобудування, про перших у світі моряків. У другій залі хлопці прикипіли очима до корабельних гармат та ядер, а дівчата - до старовинної форми моряків. Але і хлопці, і дівчата захопилися макетами кораблів, які вражали своєю величністю та могутністю. Пізніше ми дізналися про відомих капітанів та адміралів, портрети та особисті речі яких знаходилися в різних залах музею. Найбільше всіх вразила діорама, яка зображає будівництво корабля в одній із майстерень. Крім історії суднобудування ми дізналися і про історію створення музею. Його було створено у 1978 році на місці штаб-квартири адміралів. Миколаївський музей суднобудування і флоту єдиний в Україні. Його відвідували відомі діячі культури, політики, спортсмени і ми – члени загонів «Смайл» та «Молодь».

Поки ми їхали додому, розпочався рясний дощик, який ніби хотів зняти з нас втому від подорожі. Але він, мабуть, не знав, що ми не втомилися, а навпаки, були бадьорими і згадували з усмішкою подорож, яка залишиться в пам’яті назавжди.

Савчина Ольна, юний кореспондент Щербанівської ЗОШ І-ІІІ ст. ім. М.М. Рябошапки

Кiлькiсть переглядiв: 104

Коментарi