І знову табір відпочинку кличе нас

2012-05-28

Щербані. 28 травня 2012 року. Вже на порозі літо. Сьогодні на базі Щербанівської ЗОШ І-ІІІ ст. ім. М.М. Рябошапки розпочав роботу дитячий табір відпочинку з денним перебуванням «Веселка»

Координацію діяльності усіх структурних підрозділів табору, що здійснюють оздоровлення дітей, здійснюватиме директор школи Г.О. Треножкіна та керівник табору Л.Б. Воропай. А допомагатимуть в проведенні цікавого та змістовного відпочинку вчителі, працівники кухні, школи, медична сестра та практичний психолог.

/Files/images/DSC04633.JPGУ нашому таборі цього року буде відпочивати та оздоровлюватися 84 дитини. Можливість пільгового літнього оздоровлення отримали діти, що входять до категорій: діти «групи ризику», діти з інвалідністю, діти, які перебувають під соціальним супроводом, які перебувають на диспансерному обліку, які постраждали від стихійного лиха чи техногенних катастроф, діти з багатодітних сімей; діти, батьки яких працюють у соціальній сфері та діти, які відпочивають за батьківську плату. Крім того, буде оздоровлено талановитих та обдарованих дітей – переможців обласних, районних олімпіад, творчих конкурсів, фестивалів, змагань, спартакіад, лідерів учнівського самоврядування.

/Files/images/DSC04629.JPGОздоровча зміна для дітей триватиме 14 днів.

Перший день - День знайомств. Діти, які прийшли на відпочинок, з першого кроку отримують увагу та піклування від вихователів. Їм ніколи сумувати. Кожна хвилина – це щось новеньке та цікаве. Ось уже й формуються загони: 1 загін «Квітка» (1-4 класи), 2 загін «Смайл» (5-7 класи) і 3 загін - «Молодь» (8-10 класи). Кожен загін має свою емблему, девіз і, звичайно, командира та вихователя. Ранок починаємо з зарядки та бесід з БЖД.

Гучні фанфари скликали відпочиваючих на урочисту лінійку відкриття табірної зміни. Діти склали клятву відпочиваючих: не гаяти даремно час, кожну хвилину веселитися, загартовуватися, відпочивати. Вихователі пообіцяли змістовний відпочинок та незабутні враження.

У цей день практичний психолог І.В. Стаценко провела тренінг «Коло знайомств», відбулося інтелектуальне шоу «Найкращий ерудит» та конкурс малюнків на асфальті.

У таборі відпочинку кожного дня на дітей чекають цікаві та різноманітні заняття: казко-терапія, театральні вистави, подорожі, екскурсії, спортивні змагання, бо всі дорослі працюють в одному дружньому тандемі: соціально-культурний комплекс (Щербанівська ЗОШ І-ІІІ ст. ім. М.М. Рябошапки, Щербанівська ДЮСШ, сільський Будинок культури, бібліотека).

Діти із задоволенням смакують повноцінними сніданками та обідами.

У кінці кожного табірного дня діти на «Дереві задоволення» відмічають відповідним кольором про свої враження: якщо день дуже сподобався - червоним, просто сподобався – жовтим, зовсім не сподобався – синім. Сподіваємося, що синіх листочків не буває!

Нехай відпочинок буде гарним, цікавим та змістовним для всіх дітей!

І.М. Устич, вихователь табору «Веселка» Щербанівської ЗОШ І-ІІІ ст. ім. М.М. Рябошапки

Кiлькiсть переглядiв: 197

Коментарi