Моя шкільна домівко, з ювілеєм!!!

2016-10-17

/Files/images/DSC04034.JPG

Складаємо шану рідній школі

У думках і мріях, діях і піснях…

А ти, Щербанівська школо, стоїш на видноколі,

Як маяк, що визначає шлях

/Files/images/DSC03993.JPGДень народження – це свято, коли збираються рідні, друзі, знайомі, щоб привітати ювіляра.

14 жовтня 2016 року зібралася вся шкільна родина Щербанівської ЗОШ І-ІІІ ст.., сивочолі ветерани, колишні випускники, громадськість села для святкування 50-річного ювілею школи. 50 років – значуща дата! Це половина сторіччя, не одне покоління випускників і мільйони пам'ятних моментів.

Зранку в шкільному фойє ніде було яблуку впасти. Один за одним прямували до школи колишні випускники, вчителі-ветерани. На порозі їх радо зустрічала господарка – директор школи Г.О.Треножкін, яка майже 20 років успішно очолює педагогічний колектив. Разом з екскурсоводами гості пройшлися шкільними коридорами, завітали до класних кімнат. Вони ділилися своїми спогадами. Хтось пригадав, за якою партою сидів, хтось згадав цікавий урок , хтось розповів смішну історію. А дехто признався, що саме, навчаючись у школі, вперше закохався. Довго роздивлялися випускники експонати нового відділу музею, присвяченого історії школи. Цікаво було спостерігати за ними, бо в цей день вони, повернувшись за багато років у стіни рідної школи, були учнями, тільки дорослими.

/Files/images/DSC04011.JPG У святковому вбранні школа зустріла гостей: голову райдержадміністрації Баланюк Н.Ю., заступник голови Вознесенської районної ради Білоконь І.В., начальника відділу освіти Лапаєву Н.В., голову районної освітянської профспілки Чепілко О.М., директора НТЦ «Лан» Треножкіна В.К., сільського голову Воропая Ю.О., директора БК Стращенка Ю.І., педагогів Троїцької школи, а також заступника голови Вознесенської районної ради Білоконя І.В., мецената та співзасновника шкільного лісництва «Зелена мрія» Савчина В.С., директора ДЮСШ Попова О.М., завідуючу дитячим садком «Світлячок» Федорішен І.О., які є випускниками Щербанівської школи різних років. Приємно, що всі гості завітали на свято із теплими привітаннями і цінними подарунками.

/Files/images/DSC04034.JPGШкола - це не просто стіни. Насамперед, це – дух, пам’ять, традиції, наступність поколінь. Це педагоги: ті, хто щодня переступають поріг, сіючи зерна доброго, розумного, вічного, і ті, кого вже немає сьогодні, але завжди живуть вони у пам’яті учнів, колег. Це і вчителі-пенсіонери, для яких найвища нагорода в житті – успіхи колишніх вихованців, їхні щирі слова подяки на традиційному святі-зустрічі шкільних друзів, де впізнають вони один одного, незважаючи на сивину, за блиском завжди молодих очей.

Хоч наша школа ще порівняно молода й небагато часу минуло з того дня, коли дітлахи вперше – дехто з радістю й завзяттям, дехто з острахом і сльозами – переступили поріг нової будівлі та, сівши за парти, стали учнями, однак має вона цікаву історію. Саме історію школи присутні споглядали на святі шкільної родини «Сторінки недавнього буття», яке проходило в сільському будинку культури.

Гортаючи сторінки сімейного альбому «День народження», «Наші майстри», «Гордість» , «Співдружність», всі присутні переймалися гордістю за рідну школу, за її славну історію. За роки існування школу закінчили 1575 випускників. Золоті медалі отримали 56 учнів, Срібні – 14. За 50 років у школі працювало і працює 7 відмінників народної освіти та освіти України, 8 вчителів-методистів, 8 старших вчителів, 16 вчителів вищої кваліфікаційної категорії. Кращими вчителями району визнано Треножкіну Г.О., Устич І.М., Мукомел Т.Г., області – Гаркаву О.Т., Саморигу В.Г., Воропай Л.Б., Треножкіну Г.О. Приємно, що 18 із 34 працівників – це випускники нашої школи. Школа пишається учасниками і переможцями творчих конкурсів, науково-дослідних проектів, предметних олімпіад Всеукраїнського рівня. Сьогодні ми живемо в неспокійний час. Ми горді, що випускники нашої школи відстоюють єдину соборну Україну у зоні АТО.

Теплі слова на адресу рідної школи звучали від випускників різних років. Серед них є і вчителі, і лікарі, і економісти, і журналісти, і викладачі миколаївських та одеських вузів. Їм підкоряються океанські та степові простори, спортивні висоти, вони сіють хліб, зводять будинки, роблять сучасні зачіски та мейк-апи, бережуть наш спокій.

На святі шкільної родини звучали пісні про школу, поетичні рядки, виступали шкільні танцювальні колективи. Звучали музичні вітання від артистів сільського будинку культури, вчителів Троїцької школи.

Нашій Alma-mater – 50 років. Однією великою родиною була вся школа цього святкового дня.

P.S. Рідна школо! Нехай тече голубим безмежжям щастя твоїх вихованців, хай врожайною буде твоя педагогічна нива, нехай високо в небі, обнявшись із сонцем, пливе веселкою доля твоєї великої, дружної сім’ї.

Мукомел Т.Г., керівник гуртка «Юні кореспонденти»

Щербанівської ЗОШ І-ІІІ ст. ім.. М.М.Рябошапки

Кiлькiсть переглядiв: 268

Коментарi