Будьмо знайомі – Європа!

2015-05-21

Починаючи з 2003 року, кожну третю суботу травня в Україні відзначається День Європи. Європа – великий дім, у якому співіснують і співпрацюють 49 країн. Кожна країна розвивається своїм шляхом: віками формуються її культура, мова, менталітет народу. І кожна країна вносить щось своє у велику європейську культуру, різнобарвну, яскраву, оригінальну, самобутню…

/Files/images/2 кл. Чехія.JPG/Files/images/4кл. Білорусь.JPGУкраїна – європейська держава, котра шанує традиції та звичаї інших країн і тому, ми, учні Щербанівської ЗОШ І-ІІІ ст. ім. М.М. Рябошапки, провели 20 травня традиційне свято Соколиної республіки, яке цього року було присвячене Дню Європи. Класні колективи представляли обрану європейську країну у таких конкурсах: «Повідай про країну», вікторині «Темна європейська конячка», «Найпопулярніша страва країни», «Ігри країн Європи».

/Files/images/11кл.Іспанія.JPG Білорусь, Чехія, Румунія, Молдова, Велика Британія, Греція, Франція, Іспанія… Саме в чаруючу атмосферу цих країн ми потрапили на святі. Запальні пісні Молдови, веселі жарти Білорусі, пристрасні танці Іспанії, ніжність та романтика Франції, консерватизм Великої Британії, захоплююча міфологія Греції зробили вечір неперевершеним та незабутнім для учнів та гостей.

Вогонь – це лагідне тепло, яскраве світло, родинний затишок. І вже стало традицією у школі, що вогнище запалюють випускники. Одинадцять випускників 2015 року разом із класним керівником Воропай Л.Б. запалили вогнище – символом єдності.

Величезне полум’я цього багаття довго пал/Files/images/Запалення вогнища.JPG/Files/images/Вогнище.JPGало у сутінках весняного вечора, а казкова атмосфера та феєрія повністю заполонили повітря. І вони зупиняли подих і підіймали високо вгору – до зірок. Вогнище палало, а відпочинок продовжувався.

Савчина Ольга,

учениця 10 класу Щербанівської ЗОШ І-ІІІ ст.

ім. М.М. Рябошапки
Кiлькiсть переглядiв: 203

Коментарi