• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Тиждень психологічних знань "Цікава психологія життя"

Тиждень психологічних знань "Цікава психологія життя"

2015-03-21

Я люблю життя, бо ще стільки багато невідомого!

Для чого ми живемо у світі? Відповідь на це запитання людина шукає протягом усього життя.

У Щербанівській ЗОШ І-ІІІ ст. ім. М.М.Рябошапки пройшов тиждень психологічних знань «Цікава психологія життя». Девізом стали відомі слова «Я люблю життя, бо ще стільки багато невідомого».

Кожен день мав свою назву і девіз: День знайомства з психологією, День спілкування, День здорового способу життя, День доброти і взаєморозуміння, День дружби і товаришування.

Розпочався тиждень загальношкільною лінійкою. У шкільному вестибюлі була виставлена Скринька довіри, і кожен бажаючий міг отримати допомогу психолога у вирішенні особистої проблеми. Учителі, учні, батьки записували на ватмані афоризми та цікаві вислови, які є гаслом їхнього життя. Під час перерв звучала релаксаційна музика для емоційного відпочинку.

/Files/images/11.jpg

Що потрібно для творчості? Бажання, цікавість, вміння… На виставці «Творчий калейдоскоп» були представлені поробки з модульного орігамі, квілінгу, пластилінові фантазії. Вразили оригінальністю роботи учнів Леденчука А. (2 кл.), Манюти Ю., Лєшукової П., Кушнір Ю., Карп А. (6 кл.)

Дітям запам’яталися хвилини творчості, на яких вони писали есе на тему „Кожен має своє місце під сонцем” і висловлювали думки про життєві цінності. Учениця 10 класу Яворська Даяна написала зворушливі рядки:

Так сумно, що для того, щоб піднятись,

Повинен хтось піти у забуття…

І щоб за руки всій країні взятись,

Герої віддають своє життя.

/Files/images/22.jpg

Олег Миколайович Попов, директор ДЮСШ, на засіданні клубу «Добрий день» порадив серйозно замислитись над вибором майбутньої професії, усвідомлювати важливість здорового способу життя і наголосив на тому, що слід бути просто Людиною – відповідальною, наполегливою, старанною і цікавою не тільки для себе, а й для інших. На розвивальному занятті «Знайомтесь – це я!» учні 1 класу вчилися презентувати себе, спілкуватися в групах. Під час подорожі Країною Здоров’я старшокласники відстоювали власні переконання щодо куріння, вживання алкоголю, наркотичних речовин, оцінювали свої вчинки та приймали рішення відповідно до ситуації. Учні 5 класу створили колажі-порівняння здорової та хворої людини, закликали зробити правильний вибір – здоровий спосіб життя. Члени учнівського самоврядування під час тренінгу «Лідер у тобі» розвивали лідерські якості: компетентність, ініціативність, активність, уміння спілкуватися, працездатність, спостережливість. Учні 7 класу на годині спілкування «Пізнаємо і творимо себе: вчимося толерантності» навчалися розв’язувати конфліктні ситуації за допомогою толерантного спілкування як з однолітками, так і дорослими людьми, виявляти співпереживання, співчуття, довіру. В ігровій формі учні 6 класу передавали емоційні стани та почуття, навчилися вмінню стримувати свої емоції під час стресових ситуацій, дослідили свій настрій та вплив почуттів на здоров’я. Цікаво подорожували країною Психоляндією учні 3 класу. Цариця Психея познайомила їх зі своїми підлеглими - Уявою, Увагою, Відчуттям, Волею, Мисленням, Пам'яттю та двома Емоціями - Сміху і Плачу. На батьківських зборах «Школа і родина. Мистецтво у вашому домі» батьки учнів 5 класу та класний керівник з'ясували, чим захоплюються учні, і чим допо­магають батьки дітям у їх захопленні, адже мистецтво освітлює і одночасно освячує життя люди­ни, воно робить її добрішою, а значить — щасливішою. Інтелектуальний марафон «Чудеса світу» для учнів 7-9 класів сприяв розвитку пізнавальних інтересів та інтелектуальних здібностей дітей. Психологічний котедж «Я вибираю дружбу!» навчив учнів 2 класу цінувати друзів та дружбу, виробляти в собі якості, що сприяють дружбі. Диспут «Успішна людина – успішна в усьому» допоміг учням 11 класу свідомо обдумати своє рішення щодо мрій та бажань у житті. Восьмикласники на колі довіри «Рука до руки» ще раз усвідомили, що кожна людина — особистість, єдина і неповторна. Члени гуртка «Цікава психологія» створили відеоролик «Енциклопедія мудрих порад».

/Files/images/33.jpg

Тиждень психології закінчився. Життя буде цікавим тільки тоді, коли знатимеш, чого ти від нього хочеш.

Практичний психолог Стаценко І.В. дякує класним керівникам та адміністрації школи за сприяння у проведенні Тижня «Цікава психологія життя».
Кiлькiсть переглядiв: 317

Коментарi