• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Хай оживає істина стара: людина починається з добра

Хай оживає істина стара: людина починається з добра

2015-01-30

Віддай людині крихітку себе,

За це душа поповниться світлом

Л.Костенко

Що таке добро, доброта? Чи є мірило доброти, котре б вказувало, скільки гарних справ повинна зробити за своє життя людина?

/Files/images/SAM_6585.JPGНещодавно у Щербанівській ЗОШ І-ІІІ ст. ім. М. М. Рябошапки пройшла конференція учнівського самоврядування під девізом «Хай оживає істина стара: людина починається з добра».

На порядку денному стояли такі питання: робота шефської служби учнівського комітету за 2014 рік «Добрі справи прикрашають людину!» та робота шефських служб класних колективів «Раз добром зігріте серце, вік не прохолоне».

У цікавій формі проходила конференція. Учні створили «Сонце доброти», де на промінчиках сонця написали риси характеру доброї людини. Працювали у групах, використавши інтерактивну технологію «Склади прислів’я» та «Аплодисменти». До речі, разом з активом учнівського самоврядування працювали у групах гості конференції – випускники Щербанівської школи, нині студенти різних вузів України, Попова Олена, Лєшукова Марія, Мукомел Інна, які з 2008 по 2014 роки були лідерами учнівського комітету школи.

/Files/images/SAM_6633.JPGЯкі ж добрі справи протягом 2014 року зробили учні нашої школи? Чи дійсно ми ті люди, які готові присвятити свій вільний час тим, кому найбільше потрібна наша підтримка і увага?

Учнівське самоврядування Щербанівської ЗОШ діє на підставі нормативно-правових актів, Статуту школи та Статуту учнівського самоврядування. Про роботу шефської служби учнівського самоврядування прозвітувала її голова Лозинська Ганна, учениця 11 класу. Шефська служба здійснює волонтерську роботу, залучає якомога більше молодших школярів до позаурочної діяльності, відпочинку та художньої самодіяльності.

У нашій школі створено 7 волонтерських загонів, до яких входять 108 учнів. Свою роботу розділили за напрямками діяльності «Я і довкілля», «Я і людина» і спрямували на організацію та проведення різноманітних заходів (зустрічі з людьми похилого віку, ветеранами праці, старожилами рідного села; допомога ветеранам війни та праці; створення проектів «Діти війни», «Солдатські вдови», «Він землю й людей усім серцем любив»; участь у акціях «Допоможи ветерану», «Посади дерево у парку Слави», «Посади кущ троянди», «Виготов іграшку для малят», «Збережемо людську пам'ять»). Волонтерський загін учнів 6 класу є найбільш активним: часто відвідують ветеранів праці і допомагають їм, вітають зі святами, збирають матеріали про старожилів села. Та ще й залучають до цієї роботи своїх підшефних – учнів 2 класу. За давньою традицією випускники школи, учні 11 класу, висадили трояндову алею біля школи.

Важливим напрямком роботи шефської служби є робота класних колективів з своїми підшефними класами. Старшокласники проводять інформаційні хвилини, організовують свята, на перервах проводять веселі розваги. Так, прикладом злагодженої роботи є робота класних колективів 8 і 4 класів. Уже традиційно ці класи проводять новорічні свята разом, підгодовують пташок у холодні осінні та зимові дні. Нещодавно провели цікаву і повчальну гру «Найрозумніший», де четвертокласники змагалися у різних галузях знань: музика, кулінарія, казки, загадки, мультфільми, професії, здоров’я.

Кожен класний колектив прозвітував про роботу шефської служби. Були використані різні форми звіту: презентації, відеоролики, слайд-шоу, живе слово. Незважаючи на те, що робота пророблена велика, але є і недороблені справи. Про них потрібно пам’ятати і вирішувати.

Життя не стоїть на місці, а безупинно рухається вперед, диктуючи нам все нові і нові випробування. Почніть із доброї усмішки, щирого погляду, добрих справ, і тоді світ навколо буде світлим, прекрасним.

Климова Олександра, голова учнівського комітету

Кiлькiсть переглядiв: 598

Коментарi

  • AMomaVurbboomi

    2017-08-25 00:09:17

    First things first, you have to set a set target date when you are going to completely quit, for example 2-3 weeks from now. Once you discover the best natural remedies, you'll be able to once again have full power over your sexual pleasures....