• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Нас всіх єднає пісня українська. Фестиваль патріотичної пісні

Нас всіх єднає пісня українська. Фестиваль патріотичної пісні

2014-11-24

Розмаїття українських пісень вражає. Жодна країна світу не має такого автентичного скарбу, як ми з вами. Радісні, сумні, жартівливі, героїчні, обрядові – всі вони прекрасні. Ми щасливі, що народилися серед народу з такою багатою душею, народу, що вміє так відчувати свої радощі й чудово виливати свої думи, свої мрії, почуття у пісню. Пісня єднає рід, зв’язує покоління.

У Щербанівській ЗОШ І-ІІІ ст. ім. М.М.Рябошапки відбувся вечір літературної пісні «З Україною в серці». Кожна пісня – це поетичний і музичний шедевр. Саме про це говорили ведучі свята, учні 8 класу Мороз В., Мафтей Д., Риженко А. Талановиті українські композитори та поети писали про Україну і для України. Серед них – Ігор Поклад, Ігор Шамо, Олександр Білаш, Платон Майборода, Володимир Івасюк, Микола Мозговий, Дмитро Павличко, Андрій Малишко, Юрій Рибчинський.

В української пісенній скарбниці залишилися голоси Дмитра Гнатюка, Ніни Матвієнко, Назарія Яремчука, Василя Зінкевича, ансамблів «Тріо Маренич», «Смерічка», «Кобза».

На вечорі звучали у виконанні учнів і вчителів школи відомі пісні, пісні-шлягери «Червона рута», «Водограй», «Балада про мальви», «Я піду в далекі гори» Володимира Івасюка, «Чорнобривці» Миколи Сингаївського, «Я вранці голос горлиці люблю» Ліни Костенко, «Арфами, арфами» Павла Тичини, «Смерека» Володимира Якима. Усі з великим задоволенням проспівали «Пісню про рушник» Андрія Малишка, звучав «Щербанівський вальс» Людмили Яківни Чижової. А родина Безуглих виконала акапельно пісню «Човник» Пільгуя Дмитра Олександровича. викладача кафедри музичного мистецтва МНУ ім. В.Сухомлинського.

Присутні з захопленням переглядали відео та слухали пісні у виконанні Ніни Матвієнко, Василя Зінкевича, Назарія Яремчука, Софії Ротару, а ведучі вечора розповідали про їх створення, життя на сцені та велику популярність серед народу.

Скільки їх, цих мелодійних самоцвітів?

Народ співає пісні, щоб не забути мову, свою родину, своє коріння. Хочеться вірити, що лунає наша українська пісня і буде лунати її дзвін далеко, далеко над землею. Нас єднає усіх пісня українська!

Мукомел Т.Г., учитель української мови та літератури Щербанівської ЗОШ І-ІІІ ст.ім. М.М.Рябошапки

/Files/images/1 Фестиваль патріотичної пісні.JPG

/Files/images/2.JPG

/Files/images/3.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 246

Коментарi