• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Хто не знає свого минулого, той не вартий щасливого майбутнього

Хто не знає свого минулого, той не вартий щасливого майбутнього

2014-11-21

2014 рік увійде в історію багатьма подіями. А для нас, щербанівців, найголовніша подія року – 280-річчя з часу заснування козацьким старшиною Щербанем нашого славного, далеко відомого за межами України села. На заняттях гуртка «Географічне краєзнавство» під керівництвом Г.О.Треножкіної ми вивчаємо його історію.

Аби розширити свої знання, ми вирушили у подорож до міста Вознесенськ. Він приваблює туристів своїми мальовничими ландшафтами, культурними та архітектурними пам’ятками. Ми відвідали історико-краєзнавчий музей, який у своїх фондах зберігає понад 2000 експонатів, що розміщені в семи залах. Екскурсовод музею Городня Т.А., ведучи нас від експозиції до експозиції, ознайомила з історією рідного краю від найдавніших часів до сьогодення. Вражало усе: від кам’яних баб на подвір’ї - до зали сучасної Вознесенщини.

/Files/images/IMG_20141112_104552.jpgМи пройнялися гордістю за те, що живемо у цьому краї. Приємною несподіванкою для нас стало те, що у краєзнавчому музеї закарбувалися сторінки історії нашого села.

Потім ми здійснили пішохідну екскурсію містом. Побачили архітектурні пам’ятки: особливо нас вразила ротонда ХVІІІ століття. Ми були біля пам’ятних місць: вклонилися пам’ятнику Т.Г.Шевченка, вшанували пам'ять загиблих афганців, низько схилили голови біля пам’ятника підпільникам, на плитах якого викарбувані імена наших героїв-односельців. Це вони – юні підпільники - у ніч на 7 листопада 1942 року підняли червоний прапор над школою с. Щербані. Їх іменами названі вулиці нашого села. Ми бережемо пам’ять про них.

/Files/images/IMG_20141112_105839.jpgДякуємо за організацію цікавої і повчальної поїздки нашому класному керівнику Квецко І.М., водію шкільного автобуса Лазору М.І. та нашим батькам. Ми часто буваємо у районному центрі, але ця поїздка стала джерелом нових знань про наш рідний край - Вознесенщину.

А. Канінець, член гуртка «Географічне краєзнавство» Щербанівської ЗОШ І-ІІІ ст. ім. М.М.Рябошапки

Кiлькiсть переглядiв: 240

Коментарi