Канікули, канікули, весела пора… .

2014-11-07

Так, канікули дуже весела пора і чекає їх кожен учень. І не тільки тому, що можна вдосталь поспати і безтурботно провести час, а ще й тому, що це час цікавих подорожей. Цього разу ми відправилися в подорож до села Кременівка на страусину ферму. Про цю подорож для нас подбали наш директор Треножкіна Галина Олексіївна та класний керівник Квецко Ірина Михайлівна, за що ми їм дуже вдячні. Хоча я відвідую це місце вже не перший раз, але кожного разу ніби опиняюся десь дуже і дуже далеко від рідної домівки. Захоплює велич цих птахів, їх краса. /Files/images/P2160021.JPG

Страуси з’явилися на планеті 20 мільйонів років тому. Перші зображення їх зустрічаються серед наскельних малюнків у Сахарі, яким близько п’яти тисяч років. У грецькій міфології страуси виступають як тяглові тварини. Єгиптяни цінували цих птахів за найтоншу симетрію пір’я. Із давніх часів воно вважалося символом краси й справедливості.

/Files/images/P2160072.JPG«Вова», звертався до двометрового птаха Віктор Васильович, як до рідної дитини. «Яником» він називав страуса з червоними очима й дзьобом, що агресивно поплескував крильми й дригав сильними ногами. Самки поводилися спокійніше. А як вони захоплююче танцюють розставивши крила?!! У миколаївському степу вони почуваються привільно, майже як удома в Африці, легко переносять літню спеку й зимову холоднечу. Невибагливі вони і до їжі. Цікаво кормити цих птахів з руки кукурудзою. Ось так би і дивилася на них безкінечно. Але крім страусів ферма повниться й іншими мешканцями. Це і білочки, скунси, олені, борсуки, лами і ще багато інших. Нам дозволили всіх погодувати, вдосталь побігати, все роздивитися. Я помітила, що з кожним разом ця господа все більше розбудовується і поповнюється все новими тваринами та експонатами у краєзнавчому відділі. Ми вдячні господарю та господині цієї ферми за теплу зустріч і цікаву екскурсію. Маю сподівання, що я там була не востаннє.

Кiлькiсть переглядiв: 202

Коментарi