Вогник – ворог нам і друг

2013-01-28

Зараз часто можна почути про подвиги школярів, які врятували життя своїм сестричкам і братикам, людям похилого віку чи просто незнайомим. Вогонь для кожного з нас може бути і другом, і ворогом. Частіше він буває добрим і турботливим, адже дарує нам тепло і світло, без яких людині не обійтися у повсякденному житті. Але вогонь може стати і жорстоким ворогом, якщо з ним необережно поводитися. Вогонь може вийти з-під контролю людини і тоді він знищує міста і села, будинки, ліси, урожаї, все, що зустрінеться на його шляху. Найцінніше, що є у людини – це її життя. Воно дається їй тільки раз і кожній своє. Але часто саме у вогні пожеж людина може його втратити.

Ось уже котрий рік у Щербанівській ЗОШ І-ІІІст. ім. М.М. Рябошапки школі проходить тиждень пожежної безпеки, і кожного разу ми отримуємо ще більше нової інформації. Розпочався тиждень загальношкільною лінійкою, де класні колективи отримали завдання, які виконували протягом тижня.

/Files/images/DSC05845.JPG

У кожному класі пройшла інформаційна хвилинка «Перша допомога при опіках», де учні дізналися про типи опіків і про боротьбу з ними. У 2 та 3 класах члени гуртка «ДЮР», учні 7 класу, провели годину спілкування «Сірник малий, а біда велика». На цій годині спілкування учні дізналися, якого лиха може накоїти гра із сірниками. Цікаво, змістовно, захоплююче пройшла інтелектуальна гра «Вогник – ворог нам і друг» для учнів 3-4 класів. Конкурсанти не лише показували свої знання, але і грали у цікаві ігри: «Передай вахту», «Димова перешкода», «Пожежний знає все»… У цій грі перемогли учні 3 класу, які, незважаючи на свій юний вік, здивували всіх знанням правил безпеки життєдіяльності, правил поведінки з вогнем, показали свою спритність та завзятість. Учні середньої та старшої ланки провели години спілкування, дискусії, заочні екскурсії під загальною назвою «У житті завжди є місце для подвигу». На засіданні клубу «Добрий день» відбулася зустріч старшокласників з Устичем Станіславом, курсантом харківського Національного університету цивільного захисту України.

/Files/images/DSC05871.JPGЧлени гуртка дружини юних рятівників (керівник Никончук О.В.) здійснили екскурсію до 12-ї Державної пожежно-рятувальної частини міста Вознесенська. Нашим екскурсоводом став черговий по караулу Короленко І.О. Одразу ми зацікавилися високою спорудою, яка чимось нагадувала висотний будинок. Виявилося, що саме на цьому «тренажері» пожежники тренуються швидко підійматися на уявний кількаповерховий будинок. У гаражі, нашу увагу привернули нові рятувальні машини і для гасіння лісової пожежі, і для небезпечної ситуації на водоймі. Нам показали все спорядження рятівника при надзвичайній події: від вогнегасника та рятувального кола - до спеціальних вогнетривких костюмів. Також ми відвідали і пункт зв’язку частини. Впродовж екскурсії отримали відповіді на питання, які нас цікавили, дізналися багато нового про професію пожежника і, можливо, у когось із учнів з’явилася мрія – стати пожежником, рятувати життя людей.

/Files/images/DSC05952.JPGВсім учням школи сподобалися заходи, які пройшли на цьому тижні. Вони були повчальними.

P.S. 29 січня Україна відзначає День пожежника. Вітаємо пожежників із їхнім професійним святом і бажаємо здоров’я, добра, радості та найголовніше - сухих рукавів!

Савчина Ольга , член гуртка «ДЮР»,

юний кореспондент

Щербанівської ЗОШ І-ІІІ ст.

ім. М. М. Рябошапки

Кiлькiсть переглядiв: 142

Коментарi