• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Сьогодні – це завтра, про яке ми потурбувалися вчора

Сьогодні – це завтра, про яке ми потурбувалися вчора

2012-11-19

Оберіть собі роботу до душі, і вам не доведеться працювати жодного дня у своєму житті. Конфуцій

Допомогти дитині правильно зробити вибір майбутньої професії – завдання профільної школи. На реалізацію цього завдання працює багато людей: практичний психолог проводить діагностику на виявлення схильності до певного виду професійної діяльності, класний керівник знайомить вихованців із світом професій, учителі-предметники здійснюють допрофільне та профільне навчання, адміністрація школи організовує екскурсії до ВНЗ, на підприємства з метою поінформованості учнів школи про сучасні професії та ринок праці.

17 листопада старшокласники та вчителі Щербанівської ЗОШ І-ІІІ ст. ім. М.М. Рябошапки на особисте запрошення доцентів кафедри фізіології та біохімії кандидата біологічних наук Чеботар Лариси Миколаївни та кандидата хімічних наук Ющишиної Ганни Миколаївни побували на Дні відкритих дверей біологічного факультету МНУ ім. В.О. Сухомлинського, з яким Щербанівський освітній округ співпрацює з 2011 року.

Нас радо зустріли викладачі, студенти, магістри факультету, провели до анатомічного музею, де власне і відбулася зустріч із деканом та завідувачами кафедр факультету.

До потенційних абітурієнтів з натхненною промовою звернувся кандидат медичних наук Черно В.С., декан факультету. Від нього ми дізналися, що факультету тільки 10 років і створений він з ініціативи Валерія Степановича на базі кафедри біологічних основ фізичної культури та спорту. Розказав він, як 10 років тому переманював учителів та викладачів з інших навчальних закладів міста для викладацької роботи. А сьогодні факультет пишається високоосвіченими викладачами, серед яких чимало і випускників факультету, що нині продовжують навчання в аспірантурі.

Завідувачі кафедр біології людини та тварин, фізіології та біохімії, екології та здоров’я людини, ботаніки у слайдах презентували роботу своїх кафедр. Особливо цікаво було дізнатися про наукові дослідження, які проводяться студентами під керівництвом викладачів. Виявляється, що факультет випускає не лише вчителів, але й наукових співробітників.

Після презентації-знайомства нас запросили на екскурсію кабінетами та лабораторіями. Було помітно, що факультет знаходиться у цьому приміщенні недавно, не все ще обжито і пристосовано для потреб студентів і викладачів, але водночас вражали любов і відданість Alma Mater, з якими за короткий час (на Морехідну, 2А факультет переїхав лише у липні 2012 р.) розміщені на стінах стенди, портрети відомих учених, світлини викладачів і випускників, стіннівки до Пастерівського тижня, експонати в анатомічному музеї, прилади в лабораторіях. З гордістю продемонстрували нам придбане лише влітку обладнання лабораторії, яке дозволяє проводити високоточні досліди і сучасні мікроскопи, на яких працюють магістри (і що дуже приємно усвідомлювати, один із сьогоднішніх магістрів факультету – випускник нашої школи Годованчук Михайло).

/Files/images/SAM_01045.JPGТа найбільше вражали люди: всі вони, від декана факультету до магістра, яка розповідала про своє дослідження, - ентузіасти, фанати своєї справи, закохані в науку. Цю надзвичайну ауру захопленості і відданості відчули не тільки ми, дорослі, а й наші учні.

Інна Мукомел, учениця 10 класу, голова учнівського самоврядування:

«Скільки цікавого я дізналась і побачила! Зустріч із деканом факультету В.С. Черно, відвідування лабораторій, аудиторій справили на мене велике враження. Я побачила складні прилади для проведення досліджень, зачарувала мене колекція жуків і метеликів… Побувавши в університетських стінах, я захотіла якнайшвидше стати студенткою. Я замислилась: можливо, професія біолога – моя майбутня професія…»

Ольга Волковіцька, учениця 10 класу: «На факультеті створені всі умови для навчання і практичного застосування знань. Особливу увагу викладачі приділяють дослідницькій діяльності, а сучасні прилади допомагають студентам пізнавати таємниці навколишнього світу».

Віримо, що ця зустріч допоможе комусь із учнів визначитися у житті. А біологічному факультету МНУ ім. В.О. Сухомлинського бажаємо процвітання, визнання, нових наукових відкриттів.

В.Г. Саморига, заступник директора з НВР

Щербанівської ЗОШ І-ІІІ ст. ім. М.М. Рябошапки Вознесенської районної ради

Кiлькiсть переглядiв: 122

Коментарi